Koulutus

Anneli Talvitie, Osteopaatti DO, Atlas College

Aiemmat ja täydentävät koulutukset

 • Koulutettu hieroja
 • Urheiluhieroja
 • Lasten osteopatia

Anneli Talvitie on opiskellut 2016 alkaen pediatrista osteopatiaa Suomessa, Sveitsissä, Italiassa sekä Hollannissa. Lue lisää pediatrisen osteopatian keskeisistä ajatuksista ja koulutuksista: http://jamesjealous.com/mission-statement/

 • Koulutukset

Anneli Talvitie on aiemmin opiskellut kraniosakraaliterapiaa sekä Suomessa että ulkomailla. Lue lisää hoitomuodosta Uppledger Instituten sivulta https://www.upledger.com/therapies/index.php sekä Agata Holligerin sivulta http://www.craniotraining.com

Hän on myös sertifioitu Vodder-lymfaterapeutti. Lue lisää: http://www.lymfa.net

 • Instituutin kurssit

Visceral Manipulation (VM) on koulutussuunta, joka avustaa kehon rakenteellisissa ja toiminnallisissa epätasapainotiloissa: tuki- ja liikuntaelimistön, verenkiertojärjestelmän, hermoston, virtsaelimistön, hengitysteiden, ruoansulatus- tai lymfajärjestelmän toimintahäiriöissä. Tämä sisäelimiin keskittyvä faskioiden mobilisointitekniikka arvioi ja hoitaa elinten, kalvojen, faskioiden ja ligamenttien liikkeen ja suspension dynamiikkaa. Barral-neuvomanipulaatiokurssit (NM) keskittyvät hermoston toimintaan (lähde: Barral Institute Finland).

 • Chikly Instituutin kurssit

Anneli Talvitie on opiskellut lääkäri ja osteopaatti Bruno Chiklyn uraauurtavia Lymph drainage ja Brain-kursseja. Lue lisää: https://chiklyinstitute.com

 • Vauvan osteopaattinen hieronta

Vauvan hieronta on lempeä ja rauhoittava hoitomuoto, jossa vauvaa hierotaan ja hoidetaan kevyesti. Se on turvallista eikä tuota vauvalle kipua. Anneli hoitaa osteopaatin näkökulmasta, jolloin hoito tehdään pintaa syvemmälle. Vauvan itkuisuus vähenee, unet paranevat ja keho rentoutuu, jolloin myös mahdolliset jäykkyydet ja kivut helpottavat.

Vauvan hieronta

 • tukee luonnollista kehitystä terveeksi vauvaksi
 • vahvistaa vauvan suolistoa, helpottaa refluksissa
 • kehittää ruoansulatusta ja aineenvaihduntaa (auttaa esim. vauvan ummetukseen ja koliikkiin)
 • rentouttaa hermostoa, helpottaa hengitystä
 • auttaa uniongelmissa, parantaa unen laatua ja helpottaa nukahtamista
 • helpottaa vauvan niskan jumeissa ja kehon toispuoleisuuksissa ja jäykkyydessä

Jo muutamalla hoitokerralla on huomattavia vaikutuksia. Itkuinen vauva rauhoittuu ja keho rentoutuu. Vauvat oppivat nopeasti nauttimaan rauhoittavasta käsittelystä. 

Hoito tukee synnytyksestä toipumista ja vauvan tervettä kasvua. Synnytyksen aikana vauvan keho joutuu puristumaan kompaktiksi, jotta vauva mahtuu synnytyskanavasta. Esimerkiksi kallon luut limittyvät synnytyksen helpottamiseksi. Synnytyksen jälkeen vauvan palautuminen ja kehoon kohdistuneen kompression purkaminen saattaa kestää viikkoja. Vauvan hieronta auttaa vastasyntyneen kehon palautumisessa ja avautumisessa. Osteopaatin kosketus ohjaa lempeästi myös vauvan hermoston, hengityksen, aineenvaihdunnan ja lymfanesteiden toiminnan kehitystä kohti parasta mahdollista tilaa. Vauva kannattaa tuoda pian synnytyksen jälkeen hoitoon, jolloin kolme hoitokertaa voi riittää kompression purkamiseksi. Vanhemmalle oireilevalle vauvalle voidaan tarvita useampia hoitokertoja.

Anneli tarjoaa myös WHO-imetysohjausta, johon voi varata ajan erikseen. Odottaville äideille on raskaana olevan hierontaa ja synnytykseen valmistavaa käsittelyä.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close